top of page
“Diana”and” Jessica”

“Diana”and” Jessica”( Mercedes-Benz 300CE-24 cabrio& SLK 200 )

 

De lederen bestuurderstoel van onze Mercedes-Benz 300CE-24 Cabrio uit 1993 had een slijtageplek van het in- en uitstappen. Via een publicatie zijn we in contact gekomen met Andre. Na kennismaking aan de telefoon zijn we naar Lochem gereden voor opname van de “schade”. De ontvangst, de werkplaats en bovenal de kennis en passie van Andre zorgden ervoor dat we meteen opdracht gegeven hebben om de stoel en het hele exterieur aan te pakken. Andre liet ons namelijk zien hoe de lak beschadigd was van vele wasstraat-beurten en wat het zou kunnen zijn m.b.v. van foto's van eerdere opdrachten. Toen we enkele weken later onze cabrio ophaalden wisten we niet wat we zagen. Ze stond erbij als nieuw! Het was dan ook logisch dat onze 99er SLK ook aangepakt zou worden door Andre. Een ozon behandeling en opfrisbeurt van het leder was het enige dat nodig was maar ook deze dame stond er na behandeling door Andre weer bij alsof ze net uit de showroom kwam. Het is een reis van 2 uur voor ons naar Lochem maar de kwaliteit van het werk en het prettige contact met Andre en zijn proffesionele attitude zorgen ervoor dat het Cura di Carroza is waar wij heen gaan als een van onze auto's wat TLC nodig heeft.

 

John en Lynn Libert, 's-Gravendeel

Mercedes Benz A124 300 cabrio
Mercedes Benz A124 300 cabrio
Mercedes Benz A124 300 cabrio
Mercedes Benz A124 300 cabrio
Mercedes Benz A124 300 cabrio
Mercedes Benz A124 300 cabrio
Mercedes Benz A124 300 cabrio
Mercedes Benz SLK200
Mercedes Benz SLK200
Mercedes Benz SLK200
Mercedes Benz SLK200
Mercedes Benz SLK200
VW Golf GTI

VERKEERDE KEUZE…  200% OPGELOST!

 

Daar sta je dan met je handen in de haren en tranen in je ogen… Zojuist een andere auto gekocht met alles erop en eraan wat het autofiele hart zoal begeert. Een hele dikke, dus trots als een ouwe aap!

 

Tuurlijk moeten er nog wat puntjes op de i gezet worden en een ervan is een vakkundige poetsbeurt. Andre Kobes ken ik uiteraard al langer, hij heeft mijn andere auto op sublieme wijze vertroetelt en ik weet dondersgoed wat hij in z’n mars heeft! Dit keer besluit ik echter de hand iets meer op de knip te houden en de GTI naar een ander bedrijf te brengen. Om kort te gaan: dit eindigt in een waar disaster!

 

Ooit stond deze firma hoog aangeschreven, maar dat blijken vervlogen tijden. De zwarte lak is op grofste wijze mishandeld. Overal slieren, grijze plekken en op enkele plaatsten kun je zelfs de diameter van de gebruikte poetsschijf exact nameten. Om te huilen, en om je dood te schamen, met zo’n auto kun je immers nergens voor komen rijden! Het bedrijf ter rede gesteld en ze willen het opnieuw doen. Feestelijk bedankt, mijn vertrouwen is volledig weg, met geen vinger raken jullie deze auto nog aan.

 

Linea recta naar Lochem en Andre de situatie voorgelegd. Een rondje om de auto liet ook hem de koude rillingen over z’n rug lopen. Direct komt Kobes met vakkundige adviezen. Kijk, daar houd ik van, een man die verdraaid goed weet waarover hij praat. Overeengekomen werd de Golf minimaal 2 dagen bij Cura di Carrozza te laten logeren teneinde een vertroetelende wellnesskuur te ondergaan. Het kwam toevallig zo uit dat ik de auto 4 dagen kom missen, dus de heer Kobes heeft plenty tijd om de lak het glanzen bij te brengen.

 

Als ik de klinische werkruimte van Andre weer betreed staat de GTI op de brug, vol in het licht en ik geloof mijn ogen niet. Welhaast zou ik de vraag stellen waar hij mijn auto heeft neergezet, maar de gele plaat verraad dat hij toch wis en waarachtig voor me staat. Anders dan in superlatieven vallen kan ik niet, het resultaat is oogverblindend, subliem en perfect! Niet meer, niet minder. Mijn gezicht straalt weer over de hele linie, het trotse gevoel is acuut weer aanwezig en niet alleen bij mij. Andre legt uit hoe hij te werk gegaan is en duid op plekken waar hij al z’n kunnen en ervaring heeft moeten aanwenden. Geen idee waar ik het eerst zal kijken, alles ziet eruit alsof de auto zojuist van de band gerold is. Nee, mooier nog! De glans is diep en de lak zo intens zwart dat je amper meer ziet dat het metallic is. Mijn kritische blikken laten géén enkel poetskrasje herkennen. Dit is kunst met een hoofdletter K!

 

Ook het interieur is op vakkundige wijze vertroetelt. Brandschoon, er is zelfs in de naden geen stofje meer te bekennen en het leer ziet er geweldig uit, strak, mat, rijk gevoed en zo voelt het ook aan. Een ware lust voor het oog!

 

Andre, reuze bedankt, je bent een duivelskunstenaar! Een oud gezegde: ‘Goedkoop is duurkoop’ blijkt eens te meer o zo waar. Voor mij een wijze les, ik laat mijn auto’s alleen nog maar verwennen bij Cura di Carrozza in Lochem!

 

Peter van der Maden

 

VW Golf GTI
VW Golf GTI
VW Golf GTI
VW Golf GTI

Het is altijd leuk dat je werk wordt gewaardeerd. Nog mooier is je klanten dat zelf te laten vertellen. Vandaar deze rubriek. Lees de recensies en laat u door onze klanten overtuigen!

Ferrari 512 TR

“In 2012 heb ik één van mijn jongensdromen waar kunnen maken door de aanschaf van een Ferrari 512 TR, die speciaal voor de eerste eigenaar in de kleur “Prugna Metallizzato” was gespoten. Nadat ik de auto eerst op technisch gebied heb laten opknappen, was het daarna tijd voor de lak en het interieur. Na 19  jaar en zo’n 92.000 kilometer waren er immers wel de nodige gebruikssporen zichtbaar. André heeft met een enorme passie en interesse de lak weer mooi glimmend gemaakt. Ook het interieur is weer helemaal netjes, inclusief behoud van “patina”. Een prachtig resultaat, waarbij voor mij duidelijk de “puntjes op de i” werden gezet!”

Edvar van Daalen, Deventer

 

 

IMG_2275 (1280x853).jpg
IMG_2248 (1280x853).jpg
IMG_2256 (1280x853).jpg

De ultieme verzorging voor uw auto

bottom of page