top of page

Velgen onderhoud

Handleiding velgen 

downloaden:

Lichtmetalen velgen zijn een sieraad en een prachtig sluitstuk aan een auto. Maar hoe houdt je velgen mooi. Het lijkt een open deur , maar regelmatig onderhoud is enorm belangrijk! Zorg dat je ieder week de velgen reinigt en ontdoet van remstof en vuil. Met slechts een 20 minuten van je tijd blijft je investering in goede conditie. Waarom zo frequent? Bij velgen is het invreten van metaaldeeltjes afkomstig van de remschijven het grootste probleem. De metaaldeeltjes zetten zich vast in de lak wanneer ze te lang blijven zitten! Onderstaande stappen gaan uit van het feit dat de velgen een speciale lakbescherming hebben, die door een professional is aangebracht. Wanneer de velgen veel achterstallig onderhoud hebben , zijn meer stappen nodig. Die zorg nemen we graag uit handen.Veelal moeten de velgen verwijdert worden om ook de binnenzijde te ontdoen van remstof, teer en vervuiling.

 

Stappen
  • Bewerken van lichtmetalen velgen alleen wanneer ze afgekoeld zijn. Hiermee voorkom je dat reinigingsmiddelen vlekken veroorzaakt.

  • Nevel de velgenreiniger in op het totale oppervlak. Dus ook de binnenzijde van de velg. Gebruik alleen een zuurvrije velgenreiniger!

  • Verspreid de reinger met een zachte kwast of borstel.Voor de binnenzijde zijn er mooie kleine borstels te koop voor moeilijk bereikbare plekken. Neem ook de remklauwen mee.

  • Spoel af met ruim water tot alle zeepresten zijn weggespoeld. Neem hier echt de tijd voor.

  • Maak de velgen droog met een microvezeldoek.

  • Eventueel nalopen met een Quick detailer voor de laatste kalkresten.

  • Werk alleen van velg naar velg. Nooit alle velgen tegelijk met de reiniger inspuiten!

  • Afhankelijk van het gebruik de velgen 2x per jaar opnieuw ( laten) beschermen met een hittebestendige wax of coating. Zo blijven u velgen prachtig van glans en vrij van zwarte aanslag van ingevreten remdeeltjes. Veel succes! 

De in dit artikel vermelde hulpmiddelen en reinigers zijn in onze shop voorradig.We geven u graag advies! 
 

De ultieme verzorging voor uw auto

bottom of page