top of page

Cabrioletkap onderhoud

Handleiding cabrioletkap 

downloaden:

Een cabrioletkap beslaat een groot deel van uw auto. Als de kap goed wordt verzorgd gaat die de gehele levensduur van een auto mee. Helaas zien we vaak achterstallig onderhoud. In een aantal gevallen is de kap flink versleten, met name bij de knikranden en op plekken van de baleinen. In dat geval is vervanging vaak nog de enige oplossing.Afhankelijk van de keuze van stofsoort, leverancier, formaat van de kap en complexiteit van vormen moet je rekenen op een bedrag tussen de € 750,00 en € 1500,00. Ook hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen.

 

Tips voor goed onderhoud (nieuwe kap)
  • regelmatig zuigen met een zachte opzetborstel. Zand en vuil haalt u hiermee uit de stof. Het schuren van zand bij het knikken van de kap zorgt voor veel schade.

  • Eens in de 3 wasbeurten van uw auto met een milde bewerking de kap wassen.

  • Een nieuwe kap is door de fabriek al geïmpregneerd en blijft ongeveer een jaar zitten.

  • Na het eerste jaar goed zuigen, wassen en drogen en vervolgens 1x impregneren.

  • Na het tweede jaar een professionele behandeling door specialist laten uitvoeren. 

 

Oudere kap
  • Een oudere kap heeft vaak achterstallig onderhoud. Vaak zie lichte verbleking, watervlekken en vogelpoepresten waardoor de kap smoezelig oogt. Hierbij is het advies deze eerst door Cura di Carrozza te laten reinigen en impregneren.We reinigen de kap intensief. Het vuil wordt echt uit de kap geborsteld en eventuele alg afzettingen( groene waas) gedood. Daarna wordt de kap 3 a 4x geïmpregneerd.Tussentijds wordt de kap met een föhn verhit om de impregneer goed te laten hechten.
    Vaak komt met deze methode de volle kleur weer terug.

 

 

Soms is echter de kleur zodanig verschoten dat de kap weer op kleur moet worden gespoten. Ook dat kunnen we voor u verzorgen. Na deze behandeling kan de kap weer een lang autoleven mee! Na de renovatie of grondige reiniging handelt u voor onderhoud als de beschrijving van een nieuwe kap.Voor onderhoud hebben we de juiste middelen in huis en geven u graag advies.Veel succes! 

De ultieme verzorging voor uw auto

bottom of page